Raposeira do Lugarinho

Ketun kotikylässä

Raposeira do Lugarinho on pieni maalaiskylä, joka sijaitsee lähellä Maloeiran ja Raposeira do Serradon kyliä. Sana Raposa tarkoittaa Portugalin kielessä kettua ja sana Lugarinho kuvaa pientä paikkaa tai tilaa. Kylän nimi tarkoittaa siis kaiketi ketun pientä kylää. Raposeira on matkailijalle mielenkiintoinen ja maaseudun rauhaa tarjoileva matkakohde, josta voit löytää idyllisen maaseudun lisäksi nähtävyyksiä, kuten upean maisemapaikan (Miradouro) ja kylän halki virtaavan Levada Novan.

Raposeira do Lugarinho majapaikkana

Jos haet lomasi majapaikan ympäristöltä monipuolista valikoimaa palveluja, kauppoja tai kauppakeskuksia yms., Raposeira do Lugarinho ei ole sinulle oikea valinta. Jos taas haluat kokea maaseudun tunnelmaa, luonnonmukaista ympäristöä ja käytössäsi on vuokra-auto, jolla pääset kulkemaan vaivattomasti palvelujen pariin, Raposeira do Lugarinho on erittäin hyvä valinta. Itse olen majoittunut täällä kerran lomallani ja nauttinut suuresti kylän rauhallisesta maaseututunnelmasta.

Pienessä kylässä voit vain lähteä kävelylle ja jaloitella pieniä kylän katuja ja aistia kylän tunnelmia. Maaseudun rauhassa kulkiessa löydät ehkä Levada Novan, leveän vesireitin, jota seurailemalla voit sukeltaa halki maalaismaiseman ja kylän. Matkaa voit jatkaa seuraten Levada Novaa länteen kohti Fajã da Ovelhan kylää tai itäsuuntaan Madeiran rannikkoa kohti Prazeresin kaupunkia.

Raposeira do Lugarinho on paikka, jossa sijaitsee erittäin hieno maisemapaikka (Miradouro), joka tarjoilee näkymiä pitkälle Madeiran jylhää eteläistä rannikkoa. Suuntaa kylästä etelään kohti rannikkoa ja pääset maisemapaikalle nauttimaan henkeäsalpaavista Atlantin valtameren ja Madeiran rannikon näkymistä.

House Raposeira Chloe Raposeira do Lugarinhossa.
House Raposeira Chloe Raposeira do Lugarinhossa.

Raposeira Chloe majoituskokemuksena

Vuoden 2023 joulukuussa majoituin Raposeira do Lugarinhossa yksityisen vuokraamassa majapaikassa nimeltä Raposeira Chloe. Talo sijaitsee kylän yläpuolisella rinteellä VE3 ja ER101-teiden pohjoispuolella. Kyseessä on kaunis kivirakennus metsäisen maaston keskellä. Yöpaikan teknisistä ominaisuuksista voit lukea tarkemmin booking.com-palvelusta.

Sivutietä, jonka varrella talo sijaitsee, kulkemalla alaspäin saavutaan ER101-maantielle. Teiden risteyksessä on Bar Do Papagaio, joka myy elintarvikkeita. Baarissa tarjoillaan myös ruoka-annoksia, kahvia ja makeita jälkiruokia.

Vastaanotto majapaikkaan oli erittäin miellyttävä ja omistaja todella mukava ja vieraanvarainen. Talon pihassa oli hyvä tila vuokra-autolle, joskin suomalaisena tilaan tottuneena peruuttaminen pihaan oli pienikokoista autoa hieman kookkaammalla autolla tarkkuutta vaativa toimenpide.

Talon pihassa oli alatasanteella grilli, jota ei lomalla kylläkään tullut käytettyä. Autopaikan yläpuolella oli todella upea parveke, johon oli käynti molemmista makuuhuoneista yläkerrasta. Parvekkeen edessä kasvoi todella kookas joulutähti, joka oli täydessä kukassa joulukuussa 2023. Maisemat olivat erityisen kauniit parvekkeelta.

Kävelyreittejä ja nähtävää lähiympäristössä

  • All
  • Fajã da Ovelha
  • Helpot reitit
  • Lombada dos Marinheiros
  • Maisemapaikat
  • Paúl do Mar
  • Prazeres
  • Raposeira do Lugarinho

4. Maaseutua Raposeira do Lugarinhoon

Levada Novan maaseutumaisemia itään kohti Raposeira do Lugarinhon kylää ja edelleen Prazeresiin.

3. Ovelhan kylästä Faja dos Marinheirosiin

Levada Novan maaseutuvaellus Fajã da Ovelhasta Lombada dos Marinheirosin kylään.

Raposeiran maisemapaikka

Raposeiran maisemapaikka sijaitsee Paúl do Marin rannikon jylhien seinämien huipulla hieman yli 500 metrin korkeudessa.

5. Maloeiran kautta Prazeresiin

Levada Novalla reitillä Raposeirasta Maloeiran kylän kautta Prazeresiin kierretään pieniä etelärannikon laaksoja.

Fajã da Ovelhan kylässä

Tutustutaan Fajã da Ovelhan kylän maisemiin kävelemällä Zimbreiros-polkun aloituspisteestä Ovelhan kylän Johannes Kastajan kirkolle.

Miradouro do Prazeres – Prazeresin näköalapaikka

Prazeresin näköalapaikka tarjoilee upeat näkymät Paúl do Mariin sekä Jardim do Mariin. Miradourolta lähtee myös polku Paúl do Mariin.